Προηγμένες Υπηρεσίες Περιήγησης και Εκπαίδευσης στο Εικονικό Παλαιοντολογικό και Γεωλογικό Μουσείο
NTUA NKUA Omega

Το e-ΠαλΜ ξεκίνησε!

Το Παλαιοντολογικό και Γεωλογικό Μουσείο του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων Τηλεματικής (NETMODE) της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και την εταιρεία τεχνολογίας OMEGA ξεκίνησαν την υλοποίηση του Έργου «e-ΠαλΜ: Προηγμένες Υπηρεσίες Περιήγησης και Εκπαίδευσης στο Εικονικό Παλαιοντολογικό και Γεωλογικό Μουσείο» το οποίο έχει ως αντικείμενο να προσφέρει μία καινοτόμο προσωποποιημένη ψηφιακή εμπειρία επίσκεψης, οδηγώντας το Μουσείο στη νέα ψηφιακή εποχή!

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα e-ΠαλΜ θα παρέχει:

  • Τη δυνατότητα εικονικής περιήγησης σε λήψεις 360° , προσομοιάζοντας τη φυσική επίσκεψη, και δίνοντας πρόσβαση σε επιπλέον επιστημονικό υλικό για τα εκθέματα όπως βίντεο, τρισδιάστατες απεικονίσεις, φωτογραφίες, ήχο και κείμενο.
  • Υπηρεσία προσωποποιημένης περιήγησης, μέσω ενός εικονικού πράκτορα, που θα παρέχει συστάσεις, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και τις προτιμήσεις των ψηφιακών επισκεπτών.
  • Διαδραστικές εκπαιδευτικές ξεναγήσεις
  • Παιχνίδια για διαφορετικές ηλικίες
  • Ψηφιακό σύστημα διαχείρισης i) των εκθεμάτων του μουσείου, ii) των εκπαιδευτικών ξεναγήσεων και iii) των παιχνιδιών.

Στόχος του έργου είναι να αποτελέσει ένα μοντέλο εικονικού Μουσείου, πρότυπο για όλα τα Μουσεία. Επίσης να βοηθήσει στην εξοικείωση του κοινού με την παλαιοντολογία και τη γεωλογία και να οδηγήσει στην αναβάθμιση του επιστημονικού προφίλ της χώρας μέσω της προβολής των σπάνιων θησαυρών που διαθέτει το μουσείο αλλά και της ανάδειξης της συσσωρευμένης επί σειρά ετών γνώσης των επιστημόνων του.

Τα αποτελέσματα του e-ΠαλΜ, θα είναι διαθέσιμα στο τέλος του 2023! Μείνετε συντονισμένοι για να μαθαίνετε τα νέα και την εξέλιξη του έργου!